Tips voor de behandeling van de symptomen van diarree
Tips voor de behandeling van diarree
Over de behandeling van diarree zijn er nog veel misverstanden en onzekerheden.
Lees hier enkele belangrijke tips:
Tip 1: Voorkom uitdroging
De belangrijkste eerste stap in geval van diarree is om ervoor te zorgen dat er voldoende vocht wordt ingenomen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, best 2 tot 3 liter per dag. Eventueel kan het nuttig zijn om ook extra mineralen in te nemen.
Tip 2: Wacht niet te lang met de behandeling van diaree
Veel mensen geloven dat diarree nuttig is om de bacteriën die de diarree veroorzaken uit het lichaam weg te spoelen. De ziekteverwekkers worden echter niet bestreden door de diarree, maar wel door het lichaamseigen immuunsysteem. De diarree is alleen maar een symptoom. Vaak wordt diarree zelfs niet eens door bacteriën, maar door andere, niet besmettelijke oorzaken uitgelokt. Of bacteriën er nu wel of niet bij betrokken zijn, IMODIUM® kan de symptomen van diarree snel verlichten, terwijl je eigen immuunsysteem de infectie verder bestrijdt. Daardoor voel je je beter en wordt je normale dagelijkse leven minder beïnvloed.
Tip 3: Diarree bij kinderen: een snelle behandeling is uiterst belangrijk
Diarree onttrekt waardevol vocht en voedingsstoffen aan je lichaam. Kinderen kunnen dit vochttekort minder goed verdragen dan volwassenen. Daarom is het belangrijk om bij diarree bij kinderen het vocht snel aan te vullen en de diarree te stoppen. Bij kinderen vanaf 8 jaar mogen de symptomen van diarree met IMODIUM® Instant smelttablet of IMODIUM® Capsules behandeld worden. Als het probleem aanhoudt, moet de arts geraadpleegd worden. Zeker met baby’s of hele kleine kinderen ga je best langs de arts in geval van diarree. Lees ook de informatie over diarree bij kinderen.
Tip 4: Zorg ervoor dat de overmatige darmactiviteit snel terug normaliseert
Het gebruik van IMODIUM® zal bijdragen om de darmactiviteit terug te brengen tot het normale, natuurlijke ritme, zonder de normale darmfuncties te beïnvloeden. Bedenk wel: door de diarree is je darm vaak helemaal leeg. Het kan dus één of twee dagen duren, voordat hij weer gevuld is. Daardoor kun je de indruk krijgen dat je last hebt van verstopping, omdat je in deze periode geen stoelgang hebt.
Tip 5: Diarree kan besmettelijk zijn
Aangezien diarree door besmettelijke ziektekiemen (bacteriën of virussen, bv. bij gastro-enteritis) veroorzaakt kan worden, is het mogelijk om iemand te besmetten met diarree. Infecties kunnen door contact met besmette personen, oppervlakken of voorwerpen of door het eten of drinken van besmette voedingswaren of water overgedragen worden. Handen wassen is dus belangrijk om besmetting te vermijden.